F O R S Y T H E  S C H O O L

Port_V2_R2.jpg
 
 
 

The Forsythe Middle School strives to break away from traditional education design models. A model which has not been updated since its very first establishment. The proposed design aims to maximize variance in spatial quality, walkability, light sensitivity and gathering spaces with the goal of creating an engaging experience for the students and individuals inhabiting it. By maximizing gathering spaces and spatial diversity, students can develop and be inspired to grow intellectually and personally within a space that advocates for the cross-pollination of ideas and creativity.

Advisor: Steven Mankouche


EXTERIOR ILLUSTRATION OF OUTDOOR SPACES CREATED BY SHIFTING FLOOR PLATES

161213_MS_Render Close Up.jpg

INTERIOR PERSPECTIVES

161213_MS_ Interior 02.jpg
161213_MS_ Interior 01.jpg

SITE PLAN

161213_Site Plan.jpg

TRANSVERSE SECTIONS THROUGH BUILDING


LONGITUDINAL SECTION 

161213_MS_ Section_LONG.jpg

SEASONAL CHANGES MANIFESTED ON EXTERIOR GREEN WALL

161213_Seasons Render.jpg

FLOOR PLANS + PROGRAM DEVELOPMENT

161216_MS_FL 02 Blowup.jpg
161216_MS_Final Presentation-3.jpg